Hevosurheilun kiehtova maailma

Tervetuloa raviurheilun ja hevosurheilun kiehtovaan maailmaan! Jos olet vasta löytänyt ravit tai jo niitä seuraat innolla, olet tullut oikeaan paikkaan. Pyrimme palvelemaan sivustolla hevosurheilua seuraavia satunnaisia ravifaneja, veikkaajia, sekä lajiin perehtyneitä hevosharrastajia, jotka omistavat oman hevosen tai haaveilevat sellaisen hankkimisesta ja omasta tallipaikasta. Löydät artikkeleistamme hyödyllistä tietoa tiiviissä muodossa raveihin ja niiden seuraamiseen, ratsastukseen ja hevosiin liittyen.

Raviurheilusta yleisesti

Raviurheilu on täynnä elämyksiä ja lajin suurta suosiota ymmärtää vasta itse paikan päällä raveja seuratessa. Verrattuna moneen muuhun urheilulajiin, raveissa käynti on edullista. Jos et pääse tai halua lähteä raviradoille, raveja voit seurata mainiosti televisiosta, radiosta tai netistä.

Parhaimmillaan ravitapahtuma on kuin suuri kansanjuhla. Joukkuelajien viehätys perustuu pitkälti omien kannustamiseen ja joukkoon kuulumisen tunteeseen. Raveissa puolestaan nauttii tunnelmasta, vaikkei tunnistaisi ensimmäistäkään hevosta tai ohjastajaa. Tästä juhlahumusta paras esimerkki on kotimainen Kuninkuusravit, jossa kruunataan vuoden parhaat hevoset kuninkaaksi ja kuningattareksi. Kymmenet tuhannet katsojat luovat unohtumattoman kokemuksen ja hyvässä lykyssä voi rikastua lähtöjen voittajat oikein veikkaamalla.

Ravien seuraajille

Ravitapahtumat ovat luonnollisesti raviurheilun ytimessä. Pääset kanssamme tutustumaan maailman huippuraveihin, kuten Oslon Grand Prix, Copenhagen Cup, Kentucky Derby ja Prix d’Amérique Ranskassa, jossa ranskanravurit ja amerikanravurit ottavat yhteen vuosittain klassisessa koitoksessa. Ravikisojen näyttämöinä toimivat raviradat ovat nykyään viihdekeitaita, joista löytyy ravintoloita, oheisviihdettä ja luksusluokan majoitustilat, jos kyseessä on useampipäiväinen festivaali. Esittelemme kuuluisia raviratoja Suomen Vermosta lähtien, kattaen maailmalta sekä historiallisia kohteita että moderneja rakennelmia, jotka hakevat vertaistaan.

Aiheita:

  • Raviurheilutapahtumat
  • Raviradat
  • Tulevat ravit ja hevosurheilun huippuhetket

Hevosharrastajille

Hevosurheilun seuraaminen, totoaminen ja raveissa käynti ovat ensimmäisiä askelia antoisaan raviharrastukseen. Jos olet hankkimassa omaa hevosta tai harkitset tätä, löydät sivustolta vinkkejä hevosen hoitoon ja tallipaikan löytämiseen. Ratsastamisen aloittamiseen olemme koonneet ohjeet, joiden avulla hevonen tulee pian tutuksi ja uusi hauska harrastus lähtee sujuvasti liikkeelle. Listaamme lisäksi suosituimmat hevosrodut ja käymme läpi niiden luonnetta ja käyttökohteita ja miten hevosia tänä päivänä jalostetaan.

Aiheita:

  • Hevosrodut ja niiden erot
  • Hevosten jalostus
  • Hevosten hoito
  • Ratsastuksen aloittaminen