Tallipaikka hevoselle

Oman hevosen hankinta on monen nuoren ja myös aikuisen hevosharrastajan haave. Suurin este hevosen ostamiseen on tallipaikan löytäminen. Jos et asu maaseudulla tai sinulla ei ole omia tiluksia tai paikkaa, jossa hevosta voi pitää ja hoitaa, sopiva paikka täytyy joko vuokrata tai ostaa. Tästä aiheutuvat kulut ovat yleensä suurin menoerä hevosen hoidossa. Tallipaikan löytämiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa ja parhaat viedään nopeasti käsistä varsinkin pääkaupunkiseudulla, jossa tiloja on rajatusti. Sopivan kohteen löytämiseen vaaditaan kekseliäisyyttä, oma-aloitteisuutta ja verkostoitumista.

Huomioi ainakin nämä asiat tallipaikkaa valitessa:

  • Rehujen laatu
  • Tallirakennuksen kunto ja sen ylläpito
  • Hoitosopimus ja vuokraehdot
  • Turvallisuus ja hevosten hoito

Tallipaikan etsiminen

Suurin osa tallipaikoista myydään tai vuokrataan pienen piirin kautta joko tutuille tai luotettavaksi tiedetyille hevosen omistajille eikä niitä aina tule julkisille markkinoille. Jos lähipiirissäsi on hevosen omistajia tai hevosharrastajia, tiedustele ensin heiltä, mitä kautta tallipaikka voisi parhaiten järjestyä. Jos kaverit eivät osaa neuvoa, saatat löytää apua ratsastuksen opettajilta sekä hevostalleilta suoraan.

Laita ilmoitus nettiin

Ratsastuskerhojen- ja tallien ilmoitustaulut kannattaa käydä mahdollisuuksien mukaan tarkastamassa säännöllisesti, sillä näihin ilmoitus yleensä ensin laitetaan. Jos jo tiedät tarkkaan mistä ja minkälaista tallipaikkaa etsit ja mitä olet siitä valmis maksamaan, laita ilmoitus nettimarkkinoille. Tämän jälkeen voit ottaa rennosti ja suunnata vaikka kasinolle, jossa hyvässä lykyssä voitat rahat omaan hevoseen. Totopelien ohella suosituinta viihdettä on blackjack netissä, jota voit pelata vastauksia odotellessa.

Hevosharrastajat tukena

Kaupankäynnin lisäksi netti on nopein tapa tavoittaa samanhenkiset ihmiset. Hevosharrastajille on Facebookissa ja muilla foorumeilla ryhmiä, joissa myydään tallipaikkoja tai niitä voi suoraan tiedustella omistajilta. Paikkakuntakohtaiset puskaradiot suljettujen nettiryhmien muodossa tavoittavat oman paikkakunnan väestöä. Käyttäjien joukossa on varmasti muitakin hevoshulluja ja hevosten omistajia, jotka voivat kertoa, mistä itse löysivät tallipaikan.

Jos haaveenasi on ravikilpailut tai haluat esimerkiksi sijoittaa omaan kilpahevoseen, vaikket ratsastaisikaan, tällöin hyvä kohde ovat kilparatsastajille suunnatut sivustot ja Suomen raviyhdistys Hippoksen palvelut. Myös hevosten omistajien blogeja, videoita ja kanavia kannattaa etsiä käsiinsä, jota kautta käytännön asiat avautuvat iloineen ja haasteineen.