Tulevat ravitapahtumat

Tulevia ravitapahtumia on tuhansittain, mutta muutama niistä nousee ylitse muiden. Poimimme tarjonnasta kolme tärkeintä: Kuninkuusravit, jossa kruunataan vuoden paras suomenhevonen, Tukholmassa järjestettävä Elitloppet, jossa maailman kärkiravurit ottavat yhteen sekä Grand National, joka televisioidaan 140 maahan.

Kuninkuusravit

Kuninkuusravit kokoavat jälleen heinä-elokuun taitteessa Suomen ravikansan juhlimaan parhaita ohjastajia ja kannustamaan suosikkiravurinsa voittoon. Vuonna 2020 palataan Seinäjoen maisemiin ja seuraavana vuonna on vuorossa Forssa. 2024 Kuninkuusravit täyttävät 100 vuotta ja suurella todennäköisyydellä palaavat pääkaupunkiseudulle ja pidetään pääradalla Vermossa. Yleisömäärä on ollut kasvussa viime vuosina, joten liput kannattaa ostaa ajoissa. Raveihin odotetaan saapuvaksi 50 – 60 000 katsojaa.

Jos et pääse paikan päälle nauttimaan raveista tai ravirataa ei ole omalla paikkakunnallasi, voit seurata raveja suorana TotoTV:stä, urheilukanavilta, vedonlyöntisivustojen kautta, suoratoistopalveluista tai tallennetuilta videoilta jälkikäteen. Kätevin tapa selata monipuolista raviurheilutarjontaa on verkkokasino, jonka kautta voit lyödä kohteista vetoa lähes reaaliaikaisesti. Koska raveja järjestetään vuoden ympäri, pääset mukaan toimintaan milloin vain ja missä tahansa.

Elitloppet

Maailman arvostetuimpia ravikilpailuja on Ruotsin Elitloppet, jossa ottavat yhteen parhaat ravurit. Tämä kansainvälinen kutsukilpailu on samalla maan suurimpia urheilutapahtumia, johon tulevat myös tuhannet tuolloin Tukholmassa vierailevat turistit nauttimaan ja ihmettelemään spektaakkelia. Katsojamäärät ovat Suomen Kuninkuusraveja vastaavalla tasolla. Noin 50 000 katsojaa seuraa ajoja paikan päällä.

Solvallan raviradalla järjestetty kisaviikonloppu pitää sisällään joukon muitakin lähtöjä ja starttaa aina toukokuun viimeisenä lauantaina, jolloin ajetaan mm. Sweden Cup. Elitloppet päättää suurajot sunnuntaina ja pitää sisällään karsinnat ja neljän ravurin kesken ajettavan huikean finaalin.

Grand National

Ravivuoden huipputapahtuma on historiallinen estelaukkakilpailu Grand National, jota seuraavat sadat miljoonat raviurheilun ystävät ympäri maailmaa. Kolmipäiväinen ravifestivaali järjestetään huhtikuussa Liverpoolissa, Aintreen raviradalla. Ensimmäiset kisat juostiin vuonna 1839. Hevoset ja ohjastajat ovat kehittyneet noista ajoista, mutta kisojen luonne haastavana ja vaarallisena koitoksena on pysynyt muuttumattomana. Reilut 4 mailia (6,9 km) pitkä Grand National on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita eikä loukkaantumisilta voi välttyä. Keskimäärin puolet 40 jockeysta keskeyttää, mikä sekin on suosittu vedonlyöntikohde voittajien veikkaamisen ohella.